joi, 22 octombrie 2009

investeste in actiunea ANTONESCU

Investeste in actiunea ANTONESCU

De ceva timp încoace se petrec lucruri în premieră în viaţa politică românească. După 20 de ani, în premieră, o moţiune de cenzură a înlăturat un guvern, după 20 de ani o soluţie pragmatică, neobişnuită pentru mediul nostru politic a fost găsită şi construită în mai puţin de 24 de ore. Zilele care se scurg de atunci încoace nu mai sunt problema şi responabilitatea noastră. Facem azi o nouă premieră necesară, aşteptată şi despre care cred că va fi o victorie a transparenţei absolut necesare oricărui regim democratic. Obsesia finanţării politicienilor, obsesia finanţării oculte a campaniilor electorale ne stăpâneşte de mult, stăpâneşte şi opinia publică şi cel mai t rist lucru care se întâmplă, în lipsa transparenţei, e sentimentul unui număr foarte mare de cetăţeni că jocurile se fac şi se decid în altă parte, în absenţa lor, indiferent de opţiunea lor.

Este evident că o campanie electorală într-o democraţie modernă înseamnă bani. Convenţiile comunicării în masă, nevoile comunicării în masă, nevoile elementare ale unei campanii care înseamnă posibilitatea de a te adresa unui număr foarte mare de cetăţeni, iar toate acestea necesită bani. Nu ştiu de ce a durat atât de mult până când să intrăm într-o logică şi funcţionare pe care nu trebuie să le inventăm noi pentru că ele sunt de mult inventate şi practicate demult în democraţiile mature sau consolidate. Cert este că aşa cum am anunţat de la început, facem astăzi primii, pentru că sper că nu vom rămâne singurii în această campanie, un gest elementar, acela al unei campanii de colectare de fonduri pentru campania electorală transparentă şi deschisă. Sunt convins că acest lucru e de natură să dea sentime ntul cetăţenilor că participă, că sunt acţionari cu ”Acţiunea Antonescu”, că sunt acţionari aşa cum sunt prin votul lor, aşa cum sunt prin impozitele pe care le plătesc la ceea ce înseamnă instituţiile acestui stat, la ceea ce înseamnă obligaţiile acestui stat, la ceea ce înseamnă obligaţia fundamentală a unui preşedinte.



E un moment bun de piaţă sau de ”bursă” în cursa electorală pentru a cumpăra astfel de acţiuni. Principiul meu ca şi al tuturor liberalilor este similar cu principiile sau cu filosofia noastră fiscală: puţin de la mulţi. Nu ştiu câţi bani se vor strânge în felul acesta, dar ştiu că voi putea spune tuturor celor care mă votează, pe ce bani mi-am făcut această campanie electorală. Iar dacă la capătul ei ”Acţiunea Antonescu” va fi cea câştigătoare, atunci, evident, câştigul meu va fi totuna cu câştigul celor care au cumpărat în toate sensurile, acţiuni.

Îmi doresc în continuare o campanie ”altfel”, nu în sensul de a inventa ceva spectaculos, ceva ce nu s-a mai văzut. Nenorocirea face că în politica românească, în campaniile electorale din România, ”altfel” înseamnă, astăzi, pur şi simplu, normal. A inventa ceva nou înseamnă a reveni la normalitate şi bun-simţ. Mă bucur că formula bunului-simţ este una care face prozeliţi, mă bucur că există candidaţi dispuşi să defileze sub drapelul aceluiaşi bun-simţ. Aş fi bucuros să văd că şi ceilalţi candidaţi urmează această mişcare a noastră. Aş fi bucuros ca pe această piaţă să se cumpere şi cu bani, cu bani pentru susţinerea campaniei electorale, acţiuni Geoană, acţiuni Băsescu, acţiuni Oprescu şi alte acţiuni. Suntem într-o competiţie deschisă în care esenţial, din punctul meu de vedere, nu este nici măcar rezultatul acesteia, ci esenţial este ca la competiţie, la decizie să participe câţi mai mulţi dintre cetăţenii României. ”Acţiunea Antonescu” şi acest mod de a deschide o campanie transparentă este încă un pas pe care îl facem spre normalitate.
Le mulţumesc anticipat tuturor celor care vor cumpăra în felul acesta ”Acţiunea Antonescu”. Îi rog să dea aceste sms-uri de pe telefoanele proprii, nu de pe telefoanele instituţiilor şi sper ca toţi aceşti acţionari, să avem câştig de cauză în 6 decembrie.

Vă mulţumesc.

Crin Antonescu

Niciun comentariu: