vineri, 9 octombrie 2009

cine sunt baietii de la SKEPSIS


Trupa SkepsiS a luat naştere în toamna lui 2005, ca un proiect iniţiat de Rudy. Până în luna mai 2006 s-au alăturat trupei şi restul membrilor formulei iniţiale, tot atunci fiind susţinut şi primul concert, la Huşi. La câteva luni mai târziu, a urmat o evoluţie în ambele seri ale festivalului Biker Fest din Iaşi.

După scurt timp, trei membri părăsesc trupa, dar cei rămaşi reuşesc să o reîntregească. Prin acest nou avânt s-au pus bazele noului sound SkepsiS, ce îmbină într-un mod original forţa şi duritatea metalului cu melodicitatea şi delicateţea timbrului de violoncel. O altă schimbare în componenţă a definitivat sfera muzicală a trupei prin invocarea varietăţii tonurilor de clapă, ce unesc şi împacă aceste tărâmuri sonore.

SkepsiS nu adoptă un stil foarte clar definit, amestecând influenţe de heavy metal şi thrash cu sonorităţi exotice rockului. Tocmai această aparentă indecizie a contribuit la crearea unei imagini aparte a trupei pe scena muzicală ieşeană şi nu numai. Pe lângă participarea la FEstudIS si Rock'N'Iaşi, in 2008, SkepsiS a câştigat premiile de "cea mai bună imagine" şi "cel mai original sound" la Târgu Mureş, în cadrul Festivalului Trupelor Locale. În prezent, trupa a început înregistrările pentru primul album, care va fi desăvârşit în 2010.

Sufletul şi ideea centrală a trupei SkepsiS se reflectă în colaborarea mai multor muzicieni cu idei, viziuni şi background-uri muzicale diferite, într-o sinergie continuă, menită să exprime trăirile zbucimate ale luptei contrastelor umane, de la agonia coşmarului nesfârşit al unui războinic bântuit de fantomele celor ucişi, până la extazul unei dulci visări la femeia ce n-o vei găsi niciodată...

Niciun comentariu: