marți, 13 octombrie 2009

Global Battle of the Bands Romania
Oudenaarde, BE
> Official Site > ReverbNation Profile

Pentru al treilea an consecutiv Romania ia parte la cel mai mare concurs muzical din lume dedicat grupurilor care canta 100% live, unde poate participa orice formatie muzicala indiferent de stilul interpretat sau de notorietate, the Global Battle Of The Bands (www.gbob.com).

Finala Nationala Global Battle Of the Bands Romania 2009 va avea loc luni 26.oct. la JUKEBOX live Club (fost Becker Brau) din strada Turturelelor nr.11, sector 3, Bucuresti (www.beckerbrau.ro) . Usile se deschid la ora 18:00 si spectacolul va dura pana in jurul orei 1:00. Pretul biletului este de 30 RON.

Formatiile participante la finala sunt:

A.D.N. Band For Rent Evo

KinEthics Kumba Lazybones Division

ParadigmA PhenomeOn Rava

ReDLine Six Sonatic

The Evolution Blood Print


Invitati speciali anul acesta vor fi THE MARKER castigatorii GBOB Romania 2008 si ai Cerbului De Argint 2009 care vor sarbatori un an de la infiintare printr-un concert extraordinar.

Concursul va fi prezentat de artistul Mike Imbarus din Bruxelles care este originar din Romania.

Juriul va fi alcatuit din: Cristin Tomeci (Director GBOB si Music Europe) Luc Luypaerts (Organizator A Rock Festival, Producator si Director GBOB), Alex Revenco (Senior Editor - Jurnalul National)

Castigatorii acestei finale nationale vor castiga participarea cu toate costurile platite la Finala Mondiala GBOB 2009 care va avea loc pe 13.dec.2009 in The Scala la Londra, Marea Britanie unde li se va inmana si trofeul de cea mai buna formatie din Romania pentru anul in curs. Aici se vor intrece cu castigatorii din celelalte tari ale lumii pentru marele premiu in valoare de 100.000 dolari, promovare mondiala si trofeul de aur pentru cea mai buna formatie noua a mapamondului.

Multumiri partenerilor nostri: JUKEBOX Club, Marian Schuster, F.B.S Lines (www.rolandmusic.ro) pentru suport si sprijinul adus formatiilor romanesti.



Observatii suplimentare:

Desi initial ne-am propus sa organizam mai multe finale locale, am fost nevoiti ca din motive obiective sa renuntam si sa organizam doar o Finala Nationala. Care sunt aceste motive? In primul rand anul acesta formatiile inscrise nu au mai fost concentrate in doua trei orase foarte mari, competitorii venind din zone geografice diferite, Cluj, Iasi, Bacau, Bucuresti, Arad, Timisoara, Craiova, etc. Pentru a putea realiza o finala trebuie sa avem cel putin 4-6 formatii locale pentru a evita ca artistii sa suporte cheltuieli mari de cazare, transport s.a.m.d. In plus au existat motive de sanatate ale organizatorului pentru Romania care nu se mai poate deplasa pentru o lunga perioada in Romania .

In al treilea ,si nu ultimul rand, am constatat un dezinteres quasigeneralizat in Romania pentru promovarea noilor talente reale. Organizatorii locali, autoritatile sunt total dezinteresate sa faca ceva pentru noua generatie. Majoritatea vor "nume consacrate" .

Ca fapt divers, GBOB in Belgia este finantat de orasul Antwerpen (Anvers) si are forma unui festival in timp ce in Romania nu exista nici un fel de aport financiar de la nimeni desi se vad rezultatele deja dupa primii trei ani. Acest suport financiar face ca in unele tari artistii sa poata participa gratis sau cu sume modice la GBOB, pentru ca toate cheltuielile si licentele sunt suportate de sponsori sau autoritati.

Ne pare rau ca sunt multe alte formatii care ar fi dorit inca sa se mai inscrie, dar din motivele deja mentionate ne-am vazut nevoiti sa limitam inscrierile la cei care au facut-o din timp. Va asteptam anul viitor cand speram intr-o mai larga cooperare cu Music Bizz-ul, autoritatile si Mass Media din Romania.

Ervin Tomeci - P.R.

Niciun comentariu: