marți, 13 octombrie 2009

cam ce a fost la RAVA - SUPER MAGIC LOVE



acest post a fost pus pe forumul de discutii al rockerilor ieseni
inca cateva poze:

http://picasaweb.google.com/cristiv117/RAVA#



si ceva idei:
Se vede ca s-a pus mai mult efort in realizarea event-ului fata de cantarile anterioare (ale RAVA sau de roace in general).

Ecranul cu pozele proiectate e o idee preferabila (in lipsa unui banner de acele dimensiuni) luminilor de la bar cu redbull+camel si personajelor care de obicei se rotesc prin spatiul de acolo. (Lumini de la bar care sunt enervante - una alba, centrata, am simtit ca imi venea in fata din mai toate pozitiile in care am stat, mult mai tare decat cu alte ocazii- desi cel mai probabil nu au cum sa le inchida separat si comerical vorbind nu cred ca ar face-o).

Ideea cu toti membrii imbracati in camasi albe e buna la formarea unei imagini mai inchegate a trupei, la detasarea subiectului de spatiul intunecat (intr-o oarecare masura), dar si la ambientul creat de asta data de reflectoare, ca aici:
http://picasaweb.google.com/cristiv117/ ... 0046311170
Conceptul fotografiei anterioare mi se pare genial. Camera gri proiectata in fundal - "Blending deep and warm vocals" (una din cele mai bune si reprezentative fotografii ale trupei - din seria de la casa Pogor); Verdele rece de pe camasa - "dreamy melodies and sometimes powerful guitar riffs"; Rosul cald si pasional din zona fetei si mainilor - "The musicality is complemented by a variety of lyrical themes, centered on human feelings" ; dar si Negrul de pe margini - doar e roc pana la urma, nu ? Minusuri - redbull, camel, obiectiv aiurea, plan american (desi pe plan mediu sau prim plan s-ar fi stricat impresia ca e in camera, iar in plan general ar fi fost prea mult balast), etc. Din seria facuta de mine mi se pare cea mai reprezentativa.

Sunetul - pe la inceput, datorita volumului (din bass?!) iti simteai dintii tremurand in tine -> efect de discoteca foarte nedorit. Remediat rapid totusi.

Interventiile lui Petran, X-klus, dar si improvizatia de pe la inceput a lui Codrin au fost momente care sa faca cantarea mai speciala decat deja "soundceck-cantare-bis".

Per total mi se pare mult mai bine decat majoritatea cantarilor care le-am vazut/ascultat/pozat in ultimii 3 ani. Un eveniment care duce mai mult spre ideea de performance - instalatie in care nu numai simtul auzului sa iti fie provocat. Mai e mult de lucru, of course. Ar fi fain daca s-ar mai folosi idei de genul si la alte cantari de prin zona (nu neaparat RAVA, nu neaparat aceleasi), avand in minte si limitarile tehnice/financiare. (Mai tine minte cineva disco-ball-ul de la Ursachi ? Nu ar fi fost mai fain ceva imagini, sau o cantare filmata pe fundal- ca tot e proiector- in locul lui :joker: )

A fost altceva. Ceea ce eu cel putin simteam nevoia. =D>

Cristi.

Niciun comentariu: