vineri, 16 octombrie 2009

De ce Johannis?

De ce Johannis? (de Crin Antonescu)
Publicat de: Ioska la ora:04:45, 16/10/2009



Pentru ca Romania are nevoie de un premier preocupat de iesirea din criza si nu de impartirea bugetelor si a functiilor pentru prietenii sai. Si care, in nici un caz, nu va incepe sa dea jos toti directorii de spitale, de scoli si de agentii doar pentru ca nu sunt din Sibiu, de exemplu.

Pentru ca economia se va prabusi si mai mult, daca nu se iau rapid masuri de relansare, masuri pe care un guvern politic, in prezent, nu pare dispus sa le ia.

Pentru ca alegerile au nevoie de un arbitru obiectiv, de un organizator deasupra oricarei indoieli.

Pentru ca romanii vor o schimbare fata de tot ce a propus Basescu in acesti ani - propuneri apropiate de el si de grupurile sale de interese, profund politizate si total rupte de realitate.

Pentru ca nu va fi prins in negocierea grupurilor din partide. Va fi lasat sa isi numeasca ce ministri va dori, va avea sprijin parlamentar, dar nu va avea interferenta in decizie.

Pentru ca romanii nu mai vor oameni pusi in functie dupa criteriul "e de-al nostru", ci dupa criteriul "e cel mai bun pentru functia asta". Si noi, cei din PNL, credem ca meritocratia este singura sansa de salvare a tarii asteia. De aici, concluzia pe care o sugerez: nu voi interveni peste un astfel de premier niciodata cu cerinte de tip partinic.

Din aceste motive si multe altele, am propus presedintelui si partidelor un prim-ministru independent, neimplicat in scandalurile politice, neafectat si nemurdarit de mizeria ultimilor ani. Numele lui este cunoscut. Eu il sustin si acum, dar si dupa ce voi fi ales presedinte. Pentru mine, el este premierul de care are nevoie Romania in anii urmatori. Voi ce parere aveti?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sforarilor, vreţi să faceţi o păpuşă din bunul primar al Sibiului