miercuri, 3 martie 2010

turneul in Macedonia si Bulgaria. Part 1

Plecam din Romania, cu gand bun si chef de show. Toata lumea era voioasa si asteptam necunoscutul.
Facem aprovizionarea cu alimente la PIC in Giurgiu, fiecare cu mancarea lui(eu eram singurul care tineam post) si mergem la vama.
Frumos podul de la RUSE - Giurgiu, construit intre 1952-1954, dar nu stiu cat o sa mai reziste, ca e cam subred.
podul RUSE GIURGIU 1952-1954
Intram in Bulgaria, si orasul RUSE ni se pare ca seamana cu ghetoul din Frumoasa. Blocuri nasoale, ici colo mai deloc izolatie la cate un apartament, rufe atarnate pe la balcoane, JEGOS, JEGOS, JEGOS. CE CAUTAM NOI IN UE, DAR CE CAUTA ASTIA? Satele au case darapanate, fara tencuiala, NASOL.
Ajungem in SOFIA. Agomeratie ca in Bucuresti. Nicio diferenta, doar…. MAMALISGHI, MAMALISGHI radeau vreo 3 baietasi dintrun BMW de vreo 30 de ani. Ce faceam noi? Caram apa cu bidoanele, ca refulase apa din sistemul de racire al microbuzului, si iesea un abur de ziceai ca arde masina. Ne intelegem cu fata de la bar, ne da apa, punem apa si plecam. Angelica, GPSul nostru intra in actiune. Dupa vreo 20 de km de la iesirea din SOFIA, ne scoate de pe europeana, si ne arunca pe o nationala. Acum incepe distractia. 10 km a fost bine, apoi … sare iar apa din borcan, e deal, e noapte, nu circula nicio masina pe drumul asta, vai de steaua noastra …. Cu greu parcurgem cei 120 de km pana al granita, cu opriri din 10 in 10 minute si cu umplere de borcane, nervi dar si haz de necaz.


sa va mai zic ca aveam nr la masina de VASLUI?
MAKI "specialistul" in borcane
SA VA MAI ZIC CA NU AM AJUNS UNDE TREBUIA?
Acum intervine BLONDA .... maine detalii

2 comentarii:

Anonim spunea...

sa povestesti si cum ati ajuns in kosovo=))

Anonim spunea...

cica in bulgaria era o lege care spune ca incepi sa platesti impozitul pe case din momentul in care le tencuiesti (la noi e din momentul in care ii pui acoperisul) si din acesst motiv multi nu s-ar fi prea grabit cu tencuiala :)