joi, 17 septembrie 2009

www.sprijinpentrucrin.ro

Constantinescu lansează Comitetul de sprijin al candidaturii lui Antonescu la prezidenţiale

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a lansat, miercuri seară, o declaraţie apel semnată de 100 de personalităţi ale societăţii româneşti, care au format un comitet de sprijin al candidatului prezidenţial Crin Antonescu.

Conform declaraţiei apel formulate de cei 100 de susţinători ai lui Antonescu, remisă MEDIAFAX, miercuri seară, liberalul este "profilul cel mai apropiat de exigenţele unui preşedinte de tip european pentru România".

"Examinând cu atenţie profilul şi programele candidaţilor la alegerile prezidenţiale din 2009, considerăm că, dintre aceştia, cel mai apropiat de exigenţele unui preşedinte de tip european pentru România este Crin Antonescu. Este un om tânăr, cu experienţă în politică şi administraţie, care şi-a păstrat statutul de om liber de orice servitute şi care s-a consacrat politicii în sensul elevat al slujirii binelui comun", se arată în declaraţia apel lansată de comitetul de sprijin al candidatului PNL.

Comitetul consideră că Antonescu este "inteligent, cultivat, onest şi consecvent în atitudine şi în acţiune" şi poate reprezenta un factor de reunificare a societăţii româneşti, marcată de dezbinare, confuzie şi neputinţă.

"Credem că, în ciuda tuturor dificultăţilor cărora va trebui să le facem faţă, el poate câştiga alegerile prezidenţiale din toamnă. Acest obiectiv nu poate fi însă realizat doar cu susţinerea unui partid. E nevoie de o bază mult mai largă. Pentru a contribui la constituirea acestei baze, încă dinaintea turului II trebuie să găsim calea de a reuni forţele a cât mai mulţi din cei peste 60% dintre români care nu mai vor să fie reprezentaţi de actualul preşedinte sau de alţi candidaţi asemănători. De aceea, am decis să constituim un Comitet de Sprijin al candidaturii şi programului lui Crin Antonescu", se mai spune în declaraţia apel.

De asemenea, semnatarii au lansat un apel către cei care doresc să se implice în aducerea unui preşedinte care să-i respecte pe cetăţeni. "Chemăm alături de noi pe toţi cei ce doresc să se implice, astfel încât alegerile prezidenţiale să aducă în cea mai înaltă magistratură a statului român un preşedinte care îi respectă pe cetăţeni şi pe care cetăţenii să-l poată respecta", conchid ei.

Conform listei semnatarilor, din acest comitet de sprijin fac parte Aurora Liiceanu, Zoe Petre, Neagu Djuvara, Lucian Boia, Marius Oprea, cantautorul Ducu Bertzi sau copreşedinte Liga Pro Europa Smaranda Enache.

Printre semnatari se numără şi liberalul Adrian Iorgulescu, în calitate de preşedinte al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, senatorul Mircea Diaconu, ca director al Teatrului Nottara Bucureşti, Varujan Vosganian ca vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor, Renate Weber în calitate de fost preşedinte al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, senatorul PNL Nicolae Robu în calitate de rector al Universităţii Politehnice Timişoara, fostul ministru al Educaţiei Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş Bolyai şi seniorul Dinu Zamfirescu, preşedinte al Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc.

Din Comitetul de sprijin mai fac parte regizorii Dan Piţa, Radu Boroianu, Tudor Mărăscu, criticul de artă Gabriela Carp, jurnalistul Mircea Carp, cercetărorul Matei Cazacu, pictorii Ştefan Câlţia, Gabriel Dimisianu, Sorin Ilfoveanu, scriitorii Daniela Crâsnaru, Cornel Leu, Alexandru Muşina, Doina Uricariu şi Alex Ştefănescu, autorul Imnului Golanilor în Piaţa Universităţii Petre Constantin, actorii Diana Lupescu, Catrinel Dumitrescu, Emil Hossu, disidentul Ştefan Niculescu Maier şi publicistul anticomunist Radu Portocală.

Declaraţia apel şi Comitetul de sprijin pentru Crin Antonescu, iniţiate de Emil Constantinescu, au fost postate şi pe site-ul www.sprijinpentrucrin.ro.

Niciun comentariu: