miercuri, 29 iulie 2009

daca VREI poti, daca POTI stii, daca STII nu se poate sa nu VREI. Totul tine de VOINTA.

din experientele de pana acum, am tras o concluzie, care a devnit un motto pentru mine: daca VREI poti, daca POTI stii, daca STII nu se poate sa nu VREI. Totul tine de VOINTA. Azi, ma gasit o intamplare adevarata si un film, care este exact mottoul meu.
Nu am dat nume, am lasat mai mult povestea ....

intr-un spital din america, s-a nascut un copil, un baiat. la nastere s-a observat ca avea cordonul ombilicat infasurat de 3 ori in jurul gatului. din acest motiv, copilul nu respira. s-a nascut "leguma". doctorii au sfatuit parintii sa il duca la un spital pentru cei aflati in situatia lui, ca nu are prea mult de trait.
CE AI FACE IN LOCUL LOR?
Parintii nu si-au abandonat copilul. Au luat baiatul si l-au dus acasa. Dupa 3 ani, timp in care parintii i-au acordat multa atentie, tatal i-a zis o gluma. In coltul gurii baiatului, a luat nastere primul zambet. Baiatul era capabil sa inteleaga parintii.
Anii au trecut si baiatul era in scaun cu rotile. Pentru a comunica cu parintii si restul oamenilor, parintii i-au luat un calculator care functiona prin miscarile capului baiatului.
Intr-o zi, la scoala unde era baiatul, un copil a avut un accident, in urma caruia un coleg a fost grav accidentat. Toti au fugit la locul accidentului. Baiatul nu a putut sa fuga. Cand a ajuns acasa, i-a scris tatalui ce se intamplase, si ca VOIA SA FUGA SI EL. Lucru imposibil ar spune unii. Tatal, ofiter in armata americana, a incercat sa inteleaga ce voia baiatul. A luat carutul si a inceput sa alerge seara pe pista din interiorul unitatii, dandui astfel senzatia baiatului ca alearga. Si au alergat seri la rand.
Baiatul a vrut apoi sa alerge alaturi de alti oameni. Si s-au inscris la maraton. Oficialitatile sau opus inscrierii baiatului, ca nu era singur, ci erau 2. In ciuda organizatorilor, cei doi au alergat, si au alergat, si s-au inscris si la alte maratoane. Apoi, s-au apucat de triatlon: inot, bicicleta si alergare. Timpul a trecut si baiatul a crescut, iar tatal a inceput sa imbatraneasca. Intr-o zi, a venit salvarea la ei acasa. Tatal facuse infart. La operatie, doctorii au observat ca tatal avea probleme grave. Dupa operatie, doctorii i-au spus: nu stim cum ai supravietuit, dar trebuia sa fii mort de mult. Efortul fizic te-a tinut in viata. Baiatul te-a salvat de la moarte.

Nu e poveste, este adevarat. Urmariti filmul de mai jos, asa cum l-am urmarit si eu in ultima zi la EMPRETEC.

daca VREI poti, daca POTI stii, daca STII nu se poate sa nu VREI.
Totul tine de VOINTA.

2 comentarii:

sylviu hutanu spunea...

Sincer...se poate si mai bine. E faina faza cu eroismu, dar te rog mai incearca si alte povesti,k am aratat-o cuiva si a zis k nu reiese prea tare in evidenta motto-ul. Te rog sa mai pui mai multe povesti,eu chiar cred in motto-ul asta si vreau sa-i conving si pe altii;)

Costel Alexe spunea...

bravos gaman,
bun mottoul,
si pre tare filmuletul,
doar cei care au trecut prin situatii asemanatoare sau se regasesc in ele stiu ce inseamna.
eu stiu ca tu vrei...deci...