miercuri, 28 aprilie 2010

ghici cine vine la cina sambata? ANIELLO DESIDERIO


'Virtuosos of Guitar 2008' festival, Moscow

„În muzica ta există o lumină şi o profunzime care am auzit-o doar în creaţia lui Beethoven” Prof. Ernst – Fuchs Maler

Cea de-a doua seară a festivalului de chitara Iasi Guitar Festival, se doreste o continuare a editiei din 2009, când am organizat un concert premieră, prin faptul că interpretul, Goran Krivokapic, s-a aflat pentru prima dată pe o scenă românească. Considerăm ca parte din eticheta noastră aducerea la Iaşi, în premieră naţională, a unui chitarist de renume mondial.

De aceea, anul acesta invitatul nostru este Aniello Desiderio.

Sambata 1 mai, incepand cu ora 19.00, veti putea urmari „Cel mai strălucit talent al deceniului” (Süddeutsche Zeitung ) la Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor Iasi. In deschidere va sustine un recital Bogdan Mihailescu, castigatoruI concursului de chitara clasica - editia trecuta.

La vârsta de 8 ani, Desiderio susţinea primul concert în public şi deja presa critică lansa afirmaţii despre el ca fiind « il fenomeno », « copilul minune » sau « chitaristul secolului ». A câştigat 18 premii întâi la cele mai importante concursuri internaţionale, printre care amintim doar:

- Premiul I la Fesivalul Internaţional de Chitară, Havana, Cuba, 1988

- Premiul I la Festivalul Internaţional de Chitară, Tokio, Japonia, 1988

- Premiul I şi premiul special la Festivalul Internaţional de Chitară „Francesco Tarrega” în Spania, 1992.

„Acum ştiu sunetul adevărat al chitarei” – Lorin Mazeel

Aniello Desiderio a susţinut concerte în Franţa, Germania, Italia, Suedia, Spania, Elveţia, Olanda, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Venezuela.

Biletele se gasesc la Agentia de bilete a Casei de Cultura a Studentilor Iasi. Pretul unui bilet este 15 lei. Pentru elevi si studenti , acesta are pret special: 10 lei.

Niciun comentariu: