luni, 26 ianuarie 2009

EUROPA FM - INTERVIU SOUNDCHECK

Cum a venit ideea participarii la Eurovision ?
Noi suntem toti studenti la Conservator in Iasi. Adica facem “muzica”.
De 2 ani suntem impreuna ca formatie si din august Cristina a devenit solista noastra. Lucram la piese pana iese asa cum le-am gandit. De exemplu la piesa de la Eurovision am lucrat 4 luni, fara sa stim ca o s-o trimitem la Eurovision. S-a intamplat. Prietenii au zis ca e ok si pe 22 decembrie in ultima zi de inscrieri am depus-o.

De unde provine numele SoundCheck?
Cautam o denumire care sa sune original si interesant. Initial ne-am denumit CHECK SOUND. Dupa o ora ne-am dat seama ca nu e corect gramatical, si a devenit SOUNDCHECK.

Cum a decurs filmarea videoclipului piesei?
Scurt si la obiect. Neavand un joc scenic cu fete frumoase mai mult goale decat imbracate care sa dea bine pe ecran, am venit, am facut, am plecat, si Dan Manoliu a fost multumit. Noi facem muzica, nu dans din buric.

Ce piese din selectia nationala au cele mai mari sanse sa reprezinte Romania la Eurovision?

Vorbim de ceilalti, din punct de vedere al compozitiei propriu-zise, adica de una singura: Popas band – sound bun, inregistrarea negativului de super calitate, linie melodica bine sustinuta armonic, prestatie live ok.

Cum vor arata costumele voastre de scena? Cine se ocupa de realizarea lor?
Costumele sunt luate din Mall. Noi suntem studenti si apartinem de Casa Studentilor Iasi. Adica nu avem designer, nu casa de productie etc. Noi ne bazam pe prieteni: Carmen Fedeles, Anca Apetroaiei, Ligia Cosoi

Cum vi se pare organizarea de pana acum?
OK. Noi suntem multumiti. Ce am cerut am primit. Restul depinde de noi.

Ce parere aveti de modul de votare din acest an, 50% televoting, 50% juriu format din specialisti?
Noi suntem avantajati daca juriul e din specialisti. Partea de televoting e treaba Cristinei, daca ea face ce trebuie sa faca, atunci avem televoting.

Cum v-a schimbat acceptarea in Selectia Nationala Eurovision, programul?
Ne-a bagat in priza. Noi suntem niste tipi calmi si la locul lor. Acum, repetitii, prestatie live, show, haine. Parca prea repede. Dar facem fata. Avem incredere.

Cum arata o zi obisnuita de-a voastra din acesta perioada?
Cantonament. Il avem cu noi pe directorul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, Adrian Caliman, care e destul de militaros: desteptarea la 08.00, repetitii la ora fixe, masa la ore fixe, la 22 stingerea, nu avem voie in cluburi, nu citim presa, avem 10 minute pe zi de mail si mesenger. E destul de ciudat acest program pentru noi, dar sefu` e sef si are intotdeauna dreptate.

Dintre toti participantii din partea Romaniei de pana acum la Eurovision, care v-a placut cel mai mult si de ce?
Malina Olinescu - din cauza complexitatii armonico-melodice a piesei Sistem cu Luminita Anghel – constructia piesei ca si forma muzicala

3 motive pentru care meritati sa reprezentati Romania la Eurovision 2009
complexitate armonico-melodica a piesei
Voce puternica care transmite
mesajul piesei – dragostea se poate asculta

Dupa Eurovision ce urmeaza? Lucrati la un nou proiect?
Dorim sa completam repertoriul nostru cu inca 2 melodii, si sa scoatem un demo, cu care sa ne lansam pe piata muzicala.

Niciun comentariu: