marți, 9 iunie 2009

Scrisoare deschisă către liberali - calin popescu tariceanu

Scrisoare deschisă către liberali

Alegerile pentru Parlamentul European s-au încheiat. Scorurile (cele oferite de BEC după numărarea a 95% din voturi) le ştim.

PNL a scăzut cu mai mult de 4 procente de la ultimele alegeri parlamentare. Şi mai dureros este faptul că sute de mii de români, care au votat PNL în noiembrie, au stat acum acasă.

Nu scriu acest post pentru a critica actuala conducere a partidului. Nici pentru a face o analiză a campaniei PNL.

Sunt sigur că actuala conducere a PNL va analiza aceste cifre şi va trage cele mai bune concluzii. Va analiza ce s-a făcut bine în campanie. Şi unde s-a greşit.

Rolul meu este să vorbesc despre viitor. Despre ceea ce poate şi trebuie să facă PNL pentru a conduce din nou România.

Mesajul meu este adresat în primul rând zecilor de mii de membri activi de partid ai PNL, sutelor de mii de liberali şi milioanelor de români care se declară de centru-dreapta. Vom reuşi doar împreună, toţi luptând pentru aceleaşi principii în care credem.

Voi rezuma schiţa unui plan în câteva puncte principale.


1. PNL este singurul partid autentic de centru-dreapta. În ultimii 18 ani am luptat în numele valorilor liberale. Am susţinut economia de piaţă, când Stânga susţinea continuarea economiei de stat. Am susţinut libertăţile civile, când alţii îi chemau pe mineri. Acum Stânga a venit din nou la putere. FSN s-a refăcut şi conduce România. Cu vechile politici economice. Politici de stânga. PNL va fi alternativa la puterea de stânga, doar dacă îşi consolidează poziţia pe centru-dreapta. Cine crede că PNL poate deveni un partid de tip catch-all, care să atragă „majorităţi tăcute” şi din stânga şi din dreapta se înşeală. PNL este şi va fi un partid de centru-dreapta şi nu trebuie să încerce să devină ceea ce nu este. Să avem deci puterea să ne susţinem valorile şi principiile în care credem.

continuare aici :
http://www.tariceanu.ro/Blog/CalinPopescuTariceanu/art/206/Scrisoare-deschisa-catre-liberali.html

Niciun comentariu: