joi, 10 iulie 2008

S-a dat START-ul la finantarea ideilor de afaceri ale tinerilor intre 18 si 35 ani


S-a lansat Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START.

In acest an, tinerii din judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Botosani, Neamt si Suceava pot primii alocatii nerambursabile de 60 000 lei pentru a-si finanta ideile de afaceri.

Obiectivul Programului il constituie sustinerea implicarii tinerilor in structuri economice private, prin facilitarea accesului acestora la finantare in sectoarele economice prioritare stabilite.

In cadrul acestui Program se acorda sprijin financiar sub forma de alocatie financiara nerambursabila (AFN) in limita a 50% din valoarea totala (fara TVA) a proiectului de investitii care face obiectul planului de afaceri, dar nu mai mult 60.000 lei pentru finantarea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de aplicanti.

Pot beneficia de prevederile Programului persoane fizice, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale, asociatii familiale/intreprinderi familiale, societati comerciale care indeplinesc criteriile prevazute in procedura.

Solicitantii vor completa si vor transmite on-line formularul de preselectie, conform aplicatiei software care va fi disponibila pe pagina web a institutiei, la adresa www.mimmc.ro , in perioada 21-25 iulie intre orele 9.00-20.00.

Detalii suplimentare se pot obtine de la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Iasi – str. Elena Doamna, nr. 61A, Iasi, tel./fax: 0232-26.11.01, sau de pe adresa: www.otimmcis.ro.

Niciun comentariu: